Светозар Гаврилов

... най-ценните неща, които са ни дадени - са безплатни.

November 25, 2018

Светозар е от хората, които винаги намират “как”, щом знаят “защо”. Позитивен и активен. Тренира по 2 пъти на ден, приготвя храната си сам и успява да си създаде и поддържа здравословен режим, за да се справи с наднорменото тегло (от което вече няма и следа )

Свободата е съществен елемент в живота му и едно от основните неща, които го подтикват да стане таксиметров шофьор през далечната 1994г, а възможността да разполага с времето си и да общува с различни хора е това, което го вдъхновява в професията му и до днес.

TaxiMe team

Освен всичко до тук, Светозар е и баща на две чудесни деца, които изпълват живота му със смисъл и му дават сили да продължава напред.

“Сутрин винаги благодаря на Господ, че съм се събудил и ми е позволил да изживея най-прекрасния ден в живота си, защото виждам слънцето и децата си. Другото, което ме мотивира е, че всеки ден работата и животът ми се подобряват. Все пак, човек, когато желае нещо много силно, то се сбъдва.”

Малкото свободно време, което му остава след работа и тренировки, Светозар прекарва с книги, приятна музика и хубаво вино. В една от любимите си книги “Зорба гъркът” открива и точната формула за живота си:

„Почувствах още веднъж колко простичко и достъпно нещо е щастието: чаша вино, печен кестен, звуците на морето. Нищо повече.“

Към това уравнение Светозар добавя:

“най-доброто, което можеш да направиш е да помогнеш, защото една усмивка може да спаси човешки живот, едно озъбване може да го погуби”